Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος, μακριά όμως από τα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές. Οι ρευστοποιήσεις στα blue chips της Wall Street, παρά την αισιόδοξη ομιλία Γκρίνσπαν, περιόρισαν τα ευρωπαϊκά κέρδη.

Τα κέρδη που κατέγραφαν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης περιόρισαν στο κλείσιμό τους οι ευρωαγορές, βλέποντας τα blue chips της Wall Street να κινούνται πτωτικά, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα της ομιλίας Γκρίνσπαν.

Ανεπηρέαστες έμειναν εξάλλου οι ευρωπαϊκές αγορές από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας να αφήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα, στο 3,25% και 4% αντίστοιχα.



Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,7%, στις 5.282 μονάδες, με τη μετοχή της εταιρίας Imperial Tombaco να σημειώνει σημαντική άνοδο μετά την εξαγορά γερμανικής καπνοβιομηχανίας.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ολοκλήρωσε την ημέρα με κέρδη 0,62%, έχοντας αιχμή του δόρατος τη μετοχή της Alcatel, αφού πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι οι τεχνολογικές εταιρίες θα είναι οι πρώτες που θα ωφεληθούν από την επιχειρηματική ανάκαμψη που κυοφορείται για το δεύτερο εξάμηνο του 2002.

Η εξαγορά αμερικανικής εταιρίας διαχείρισης κτηματομεσιτικών κεφαλαίων από τη Deutshe Bank, οδηγεί σε άνοδο το δείκτη DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Ο γερμανικός δείκτης επηρεασμένος από την αρνητική πορεία του Dow Jones, έχει υποχωρήσει από τα υψηλά ημέρας και διαμορφώνεται τώρα στο 0,58% και τις 5.315 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v