Στην Imperial Tobacco εν τέλει η Reemtsma

Το 90% της γερμανικής καπνοβιομηχανίας Reemtsma κατόρθωσε να εξαγοράσει η βρετανική Imperial Tobacco, έναντι του ποσού των 5,22 δισ. ευρώ, κατακτώντας έτσι την τέταρτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών καπνοβιομηχανιών.

Στην Imperial Tobacco εν τέλει η Reemtsma
Η βρετανική καπνοβιομηχανία Imperial Tobacco ανακοίνωσε την εξαγορά του 90% της γερμανικής Reemtsma Cigarettenfabriken έναντι 5,22 δισ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη εξαγορά θα ενισχύσει τη βρετανική καπνοβιομηχανία με τις μάρκες West, Davidoff, John Player και Peter Stuyvesant, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γκάρεθ Ντέιβις. Επιπλέον, αναμένεται να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι στη Δύση.

Υστερα από αυτή την εξαγορά, η μόνη μεγάλη δυτική εταιρία παραγωγής καπνού που μπορεί να αποτελέσει στόχο είναι η Ente Tabacchi Italia, το μονοπώλιο της ιταλικής κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι καπνοβιομηχανίες στρέφουν την προσοχή τους στην Ασία και την Ανατολική Ευρώπη. Εξάλλου, ενδιαφέρον για την εξαγορά της κρατικής βουλγαρικής Bulgartabak έχει δείξει η British American Tobacco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v