Νευρικό το κλίμα στις ευρωαγορές

Νευρικό κλίμα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, με το Λονδίνο και το Παρίσι να καταγράφουν οριακές απώλειες και τη Φρανκφούρτη να επιδεικνύει σθεναρή αντίσταση, διατηρώντας μέρος των κερδών της.

Μεικτές τάσεις εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στην αγορά του Λονδίνου και του Παρισιού οι δείκτες σημειώνουν διορθωτικές τάσεις, ενώ η Φρανκφούρτη κινείται οριακά προς τα άνω.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0,14%, με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αναμένοντας τα αποτελέσματα σχετικά με τα νέα στοιχεία για την εργασιακή αγορά. Απώλειες της τάξης του 3% καταγράφει η μετοχή της εταιρίας σχεδιασμού επεξεργαστών ARM Holdings, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της Intel.

Στο Παρίσι η αγορά ακολουθεί ελαφρά πτωτικές τάσεις, με σημείο αιχμής τη μετοχή της LVMH. Ο όμιλος καλλυντικών και ειδών πολυτελείας ανακοίνωσε μεγάλες απώλειες της κερδοφορίας του για το 2001, με τις μετοχές της να χάνουν 4,77%.

Η Φρανκφούρτη και συγκεκριμένα ο DAX κρατάει με νύχια και με δόντια το θετικό πρόσημο. Εντυπωσιακά κέρδη κατά 15% κατέγραψε η μετοχή της γερμανικής εταιρίας αναμετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων ProSiebenSat1, ύστερα από την έντονη φημολογία που επικράτησε σχετικά με πιθανή εξαγορά της από τον κολοσσό media AOL Time Warner.

Ωστόσο γρήγορα έχασε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της, ύστερα από δηλώσεις του προέδρου της αμερικανικής εταιρίας, που απέκλεισαν το ενδεχόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v