Με άνοδο έκλεισε την εβδομάδα η Ευρώπη

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Τα νέα για την απρόσμενη πτώση της ανεργίας στις ΗΠΑ χάρισαν κέρδη σε FTSE 100, DAX και CAC 40.

Με άνοδο κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Η ανακοίνωση του μειωμένου ποσοστού της ανεργίας στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, έδωσε ώθηση σε DAX, FTSE 100 και CAC 40 και τους απομάκρυνε από τα νεύρα και τις πτωτικές τάσεις των πρώτων ωρών της συνεδρίασης.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με μικρά κέρδη της τάξης του 0,07%, στις 5.285 μονάδες, με τον κλάδο των καπνοβιομηχανιών να ενισχύεται σημαντικά.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 δέχτηκε κλυδωνισμούς από την πτώση μετοχών του κλάδου κατασκευής ειδών πολυτελείας, ο οποίος κατέγραψε σημαντικές απώλειες μετά την ανακοίνωση για μειωμένα κέρδη της εταιρίας Louis Vitton. Θετικά κατά 0,27% κατάφερε ωστόσο να κλείσει το γαλλικό χρηματιστήριο, στις 4.629 μονάδες ενισχυμένο από τα υπεραντλαντικά νέα.

Ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, κινείται αυτή την ώρα στο επίπεδο των 5.364 μονάδων (+1,41%), με τη μετοχή της Daimler Chrysler να σημειώνει κέρδη εξαιτίας έκθεσης των Financial Times, όπου αναφέρεται ότι η στρατηγική της περικοπής κόστους, που η εταιρεία ακολουθεί, ”πιάνει τόπο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v