Απώλειες με την έναρξη της εβδομάδας στην Ευρώπη

Οι αρνητικές εταιρικές ανακοινώσεις αλλά και η ενίσχυση της έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, οδήγησαν σε αρνητικό πρόσημο τις ευρωπαϊκές αγορές με την έναρξη της εβδομάδας.

Με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι αρνητικές εταιρικές ανακοινώσεις αλλά και η αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής οδήγησαν σε πτώση τις ευρωαγορές.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρουσίασε διορθωτικές τάσεις, υποχωρώντας κατά 0,52%, παρά τα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη που σημείωσαν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου. Σημαντική άνοδο κατά 3,2% κατέγραψαν και οι μετοχές της Rolls-Royce, ενώ ουσιαστικά ήταν και τα κέρδη της British Airways.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 οδηγήθηκε χαμηλότερα περί το 0,92%, κυρίως λόγω των απωλειών των μετοχών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Πτώση 3,95% κατέγραψαν οι μετοχές της μεγαλύτερης εγχώριας τηλεπικοινωνιακής, France Telecom, ενώ και η θυγατρική της Orange υποχώρησε κατά 4,5%.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX την ώρα που έκλειναν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφε απώλειες κατά 0,90%, με τη μετοχή της Deutsche Telekom να υποχωρεί κατά 3%, ύστερα από την επικράτηση ”νέων” ανησυχιών των επενδυτών σχετικά με τη δημόσια εγγραφή της μονάδας κινητής τηλεφωνίας T-Mobile.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v