Αρνητικό άνοιγμα εβδομάδος για Ευρώπη

Καθοδικά ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, απογοητεύοντας τους αναλυτές οι οποίοι ανέμεναν τουλάχιστον μια σταθερή πορεία.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, απογοητεύοντας τους αναλυτές οι οποίοι ανέμεναν ότι η Ευρώπη θα επηρεαζόταν θετικά από το μίνι – ράλι της Παρασκευής στη Wall, και τη δική τους καλή πορεία.

Έτσι, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο λονδρέζικος FTSE 100 παρουσιάζει υποχώρηση της τάξεως του 0,10% στις 5285,50 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του γαλλικού CAC 40, ο οποίος κινείται καθοδικά κατά 0,32% στις 4614,50 μονάδες. Με υποχώρηση 0,17% άνοιξε και ο DAX της Φραγκφούρτης πέριξ των 5350,49 μονάδων.

Ωστόσο, παρά το αρνητικό άνοιγμα οι αναλυτές εκτιμούν ότι η καλή πορεία των μετοχών πετρελαϊκών εταιριών –λόγω της ανόδου του αργού πετρελαίου- θα δώσουν ανοδική ώθηση στις αγορές, οι οποίες προς το παρόν φαίνεται να ακολουθούν την οριακά (έως και 0,06%) πτωτική πορεία της Ericsson και άλλων μετοχών κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v