Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικό το άνοιγμα της Τρίτης για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για νευρική πορεία της αγοράς, λόγω επισφαλών εταιρικών κερδών.

Με υποχώρηση ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για νευρική πορεία λόγω επισφαλών εταιρικών κερδών.

Πέντε λεπτά μετά το πρωινό άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14% στις 5251,30 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του DAX στη Φραγκφούρτη (πτώση 0,24% στις 5328,11 μονάδες), αλλά και του γαλλικού CAC 40, ο οποίος χάνει 0,18% της αξίας του, πέριξ των 4578,63 μονάδων.

Όπως εκτιμούν Ευρωπαίοι αναλυτές, η διεθνής ψυχολογία τελεί εν αναμονή εξελίξεων στο θέμα της φημολογούμενης σύρραξης μεταξύ ΗΠΑ – Ιράκ, γεγονός που δεν προσφέρεται για επενδύσεις, ενώ τονίζουν ότι οι ευρωπαϊκές αγορές από μόνες τους φαίνεται να έχουν χάσει τη δυναμική τους, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα κρίνονται επισφαλή.

Ωστόσο, μετοχές ”κλειδιά” που ενδέχεται να δώσουν ανοδική ώθηση –έστω και πρόσκαιρα- στις ευρωπαϊκές αγορές, θεωρούνται αυτές του κλάδου των πετρελαίων και ειδικά η BP, ενώ καθοδικά αναμένεται να κινηθεί η μετοχή της Credit Suisse, η διοίκηση της οποίας εξέφρασε την επιφύλαξή της για τα μεγέθη του 2002. Πτωτικά κινείται από το ξεκίνημα και η μετοχή της Lufthansa –επηρεάζοντας τον DAX- η οποία παρουσίασε μεγαλύτερες από ό,τι αναμενόταν ζημίες για τη χρήση του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v