Εντείνεται το πτωτικό κλίμα στην Ευρώπη

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν μεγάλη πτώση ύστερα από την προειδοποίηση της Nokia για μείωση των πωλήσεων στο α’ τρίμηνο του 2002.

H αρνητική προειδοποίηση της Nokia οδηγεί σε έντονο πτωτικό κλίμα τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διευρύνουν τις απώλειές τους.

Στην αγορά του Παρισιού και της Φρανκφούρτης η πτώση που καταγράφουν οι δείκτες είναι υψηλότερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ το Λονδίνο σημειώνει απώλειες κατά 0,6%.

Στη Φρανκφούρτη, η πτώση του δείκτη οφείλεται κατά κύριο λόγο στις απώλειες της Siemens, η μετοχή της οποίας καταγράφει κατακόρυφη πτώση ύστερα από την ανακοίνωση της Nokia. Με αρνητικό πρόσημο κινείται και η Lufthansa μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής της να μην καταβάλλει μέρισμα για το 2001.

Στο Παρίσι το κλίμα καθορίζει η Alcatel, η οποία αυξάνει τις απώλειές της ύστερα από την ανακοίνωση της ανταγωνιστικής της Nokia. Πτωτικές τάσεις καταγράφει και η μετοχή της France Telecom, κατά 2,89%.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στο Λονδίνο, με τον κολοσσό κινητής τηλεφωνίας Vodafone να οδηγεί την πτώση του δείκτη. Μεγάλες απώλειες καταγράφει και ο τίτλος της εταιρίας φαρμακευτικής περίθαλψης Amersham, ύστερα από την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της Pharmacia Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v