Νευρικό άνοιγμα στην Ευρώπη (update)

Πτωτικά ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας κατά πόδας τη Wall. Εν τούτοις, Φραγκφούρτη και Παρίσι ”γύρισαν” στη συνέχεια, ελαφρώς ανοδικά. Σημαντική ήταν η σε ετήσια βάση μείωση της βιομηχανικής παραγωγής σε Γαλλία και Ιταλία.

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, επηρεασμένες εμφανώς από τη Wall, η οποία δεν φαίνεται να έχει πειστεί περί ”εξόδου της οικονομίας από την ύφεση”. Ωστόσο, λίγο μετά, Παρίσι και Φρανκφούρτη έδειξαν να αυτονομούνται.

Οπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, οι σημερινές συνεδριάσεις θα χαρακτηρίζονται από έντονη νευρικότητα καθώς οι Ευρωπαίοι επενδυτές δεν έχουν αποφασίσει εάν θα πρέπει να συνεχίσουν να παραμένουν επιφυλακτικοί έναντι των ευρωπαϊκών εταιριών, ή να τις εμπιστευθούν.

Ανακοινώθηκαν εξάλλου, τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου στη Γαλλία και την Ιταλία για τον Ιανουάριο. Στην Ιταλία, σε επίπεδο έτους, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 3,4%, ενώ σε επίπεδο μήνα, καταγράφηκε αύξηση κατά 0,2%. Στη Γαλλία, σε επίπεδο έτους η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 2,9%, ενώ σε επίπεδο μήνα, αυξήθηκε κατά 0,9%.

Οι κλάδοι που θα δώσουν το στίγμα σήμερα, ιδιαιτέρως στη γερμανική κεφαλαιαγορά, αυτοί των χημικών και των πλαστικών, ιδιαιτέρως ύστερα από την ανακοίνωση της BASF για ζημίες το δ’ τρίμηνο 2001 και δυσοίωνη πορεία το τρέχον έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v