Ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα οικονομικά αποτελέσματα και στις αισιόδοξες προβλέψεις της Bayer, όπως επίσης και σε επιλεκτικούς τίτλους του τεχνολογικού κλάδου.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με σημείο αιχμής τη μετοχή της Bayer και το αγοραστικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Στο Λονδίνο ο δείκτης δέχεται πιέσεις εξαιτίας των εταιριών media αλλά και αυτών του τεχνολογικού κλάδου. Η εταιρία πληροφορικής Logica καταγράφει πτώση 3,9% ενώ η διαφημιστική WPP Group σημειώνει απώλειες κατά 2,4%.

Στη γαλλική αγορά τα κέρδη της Cap Gemini και η ανάκαμψη της Alstom, οδηγούν σε άνοδο το δείκτη. Ανοδικές τάσεις καταγράφουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις Renault και PSA Peugeot-Citroen να κερδίζουν ύστερα από την αύξηση του μεριδίου που καταλαμβάνουν στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων.

Η Φρανκφούρτη κυριαρχείται από το ανοδικό κλίμα της Bayer, καθώς τα οικονομικά της αποτελέσματα ενθουσίασαν τους επενδυτές. Ισχυρά κέρδη καταγράφει και η μετοχή του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου πληροφορικής SAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v