Μεικτά πρόσημα στο κλείσιμο της Ευρώπης

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης στις ευρωπαϊκές αγορές, με το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη να διατηρούν τα κέρδη τους, σε αντίθεση με τον FTSE του Λονδίνου που κατέγραψε οριακές απώλειες.

Νευρικό ήταν το κλίμα στις ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς διάφορες εταιρικές ανακοινώσεις έδωσαν μεικτές κατευθύνσεις στους δείκτες.

Εξάλλου, απαρατήρητη σχεδόν φαίνεται ότι πέρασε η μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ, στην οποία υπογραμμίζει την αισιοδοξία της για πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης μέχρι το τέλος του έτους.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξης του 0,2%, κυρίως εξαιτίας της αρνητικής πορείας των μετοχών του φαρμακευτικού κλάδου. Σημαντική πτώση κατά 2,7% σημείωσε η μετοχή της GlaxoSmithKline ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο τίτλος της AstraZeneca, ύστερα από την αρνητική απόφαση δικαστηρίου σχετικά με τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας του αντιβιοτικού Augmentin.

Τα κέρδη της τάξης του 0,51% με τα οποία έκλεισε η γαλλική αγορά, οφείλονται κυρίως στην αντίστοιχη ανοδική πορεία του ενεργειακού κολοσσού Alstom, μετά από την ανακοίνωσή σχεδίων για μείωση του κόστους. Κέρδη κατά 2% σημείωσε και ο τίτλος της ασφαλιστικής Axa.

Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, τα οποία κατόρθωσαν να επιτύχουν τους στόχους, διατηρώντας τις προβλέψεις της και για την κερδοφορία του 2002.

Στη Φρανκφούρτη, την ώρα που έκλειναν οι υπόλοιπες αγορές, ο DAX κέρδιζε περί το 0,66%, κατορθώνοντας να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από τις απώλειες των Deutsche Telekom και E.ON.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v