Με κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Με ουσιαστικά κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, δεχόμενες την επίδραση των ισχυρών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η ανακοίνωση των θετικών οικονομικών στοιχείων της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, είχε σαφέστατα ευεργετική επίδραση στην πορεία των δεικτών στις ευρωπαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα να κλείσουν με σημαντικά κέρδη.

Στη Βρετανία ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,5%, ύστερα από την ανάκαμψη των μετοχών στον τραπεζικό κλάδο. Η Royal Bank of Scotland παρουσίασε άνοδο κατά 1,6%, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των τίτλων του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Στη γαλλική αγορά, τα κέρδη της τάξης του 4% που κατέγραψαν οι μετοχές της ασφαλιστικής Axa, δεν άφησαν περιθώριο για περαιτέρω κλυδωνισμούς όσον αφορά στην πορεία του CAC 40, ο οποίος έκλεισε με άνοδο κατά 0,90%.

Την ίδια στιγμή, εντυπωσιακά κέρδη κατά 1,94% σημείωνε η γερμανική αγορά, με την αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler να ενισχύεται ύστερα από την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής των ΗΠΑ, οδηγώντας παράλληλα και την άνοδο των γερμανικών blue chips.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v