Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Η μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία για τον Ιανουάριο βελτίωσε ελαφρώς το κλίμα στις ευρωπαικές αγορές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τις κρατήσει σε θετικό πρόσημο.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περίπου στο μέσον της συνεδρίασης της Παρασκευής, έχοντας αφήσει πίσω τους τις ανοδικές τάσεις του ανοίγματος, αλλά και τις υπολογίσιμες απώλειες.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από Γερμανία και Ιταλία, αν και προστέθηκαν στις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ανάκαμψη στην ευρωζώνη (Πέμπτη) και δεν καταφέρνουν να υπερκεράσουν τις διαθέσεις για ρευστοποίηση, βελτιώνουν όμως την πορεία των FTSE 100, Dax και CAC 40.

Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν με ρυθμό 1,4% για το μήνα Ιανουάριο διαψεύδοντας τις προβλέψεις για 1,2%, ενώ στην Ιταλία, οι τιμές καταναλωτή κινήθηκαν με ρυθμό 0,4%. Σημαντικό στοιχείο για το κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένεται να αποτελέσει η πορεία της συνόδου κορυφής στη Βαρκελώνη.

Πτωτικά κατά 0,19% κινείται το Λονδίνο, στις 5.251 μονάδες, ενώ ποσοστιαίες απώλειες κατά 0,28% σημειώνει το Παρίσι. Κατά 0,11% υποχωρεί ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v