Ανοδικά η Ευρώπη εν αναμονή Γκρίνσπαν

Ανοδικά, αλλά με τάσεις επιφύλαξης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές περίπου στο μέσον της συνεδρίασης της Τρίτης, εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν ενώπιον της νομισματικής επιτροπής των ΗΠΑ. Στο 2,2% από 2,6% ο πληθωρισμός στη Μ. Βρετανία το Φεβρουάριο.

Τις επιφυλάξεις τους διατηρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά το θετικό πρόσημο, καθώς η ομιλία Γκρίνσπαν ενώπιον της νομισματικής επιτροπής των ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να διαμορφώσει το σκηνικό.

Στο 0,38% και τις 5.320 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, θετικά επηρεασμένος από την πτωτική πορεία του πληθωρισμού που για το μήνα Φεβρουάριο βρέθηκε στο 2,2%, έναντι 2,6% τον Ιανουάριο.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει και το χρηματιστήριο του Παρισιού, με τη μετοχή της TotalElfFina να συμπεριφέρεται αμυντικά, καθώς είναι η αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου που ενδέχεται να οδηγήσει την αμερικανική FED σε αύξηση των επιτοκίων –ως αντιπληθωριστικό μέτρο- μέσα στο 2002. Στο +0,23% και τις 4.636 μονάδες βρίσκεται τώρα ο CAC 40.

Με ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 0,17% κινείται ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ πιέσεις δέχεται η μετοχή της Deutsche Telekom, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα αναβάλει την προγραμματισμένη εξόφληση των χρεών της για τουλάχιστον ένα χρόνο, αλλά και ότι θα δώσει μέρισμα μειωμένο κατά 40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v