Ψηλά ο…. χαρταετός των ευρωαγορών

Με κέρδη άνοιξαν τη συνεδρίαση της (καθαράς) Δευτέρας οι ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας αισιοδοξία από το ανοδικό κλείσιμο της Wall στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Κέρδη για τη μετοχή της British Airways, η οποία ενεργοποιεί πτήσεις που διέκοψε μετά την 11η Σεπτεμβρίου.



Aνοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, εμπνεόμενες από τα κέρδη που κατέγραψε την Παρασκευή η Wall.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει μικρά κέρδη της τάξης του 0,24% και διαμορφώνεται στις 5.306 μονάδες, με τη μετοχή της British Airways να αναμένεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, καθώς ανακοίνωσε την ενεργοποίηση πτήσεων, των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Στο Παρίσι, ανοδικά κατά 1,14% κινείται ο δείκτης CAC 40, στις 4.640 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX, διαψεύδει τις προβλέψεις που τον ήθελαν να ξεκινά χαμηλότερα, λόγω ρευστοποιήσεων κερδών της προηγούμενης εβδομάδας. Στο 1,10% και τις 5.460 μονάδες βρίσκεται τώρα ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v