Διατήρησαν το θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές

Θετικό ήταν το ξεκίνημα της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κατόρθωσαν να κλείσουν…με το κεφάλι ψηλά, καθώς πρόλαβαν να δουν μόνο το ”καλό” πρόσωπο της Wall Street, πριν αυτή ακολουθήσει πτωτική πορεία.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ευτυχώς δεν ”πρόλαβαν” να δεχτούν την αρνητική επίδραση της Wall Street, κατορθώνοντας να ξεκινήσουν την εβδομάδα με ουσιαστικά κέρδη.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο κατά 0,1%, καθώς η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη ώθησε προς τα άνω τις μετοχές, όπως αυτή της British Airways. Η νευρική πορεία των μετοχών του τραπεζικού και τηλεπικοινωνιακού κλάδου ήταν αυτή που περιόρισε τα κέρδη του δείκτη.

Στο Παρίσι την άνοδο οδήγησε η μετοχή του μεγαλύτερου εγχώριου τηλεοπτικού σταθμού, TF1, ενώ ακολούθησαν και οι τίτλοι των εταιριών media και τεχνολογίας, με αποτέλεσμα ο δείκτης CAC 40 να κλείσει με κέρδη 0,82%.

Στη γερμανική αγορά, την ώρα που έκλεισαν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης DAX εμφάνιζε άνοδο περί το 0,2%. Ουσιαστική ήταν η συμβολή της Siemens, με τη μετοχή της να παρουσιάζει άνοδο κατά 2%, ενώ κέρδη 2,5% κατέγραψε και ο τίτλος της εταιρίας πληροφορικής SAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v