Κέρδη στην Ευρώπη με το βλέμμα στη Wall

Με κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι ευρωπαϊκές αγορές, ωθούμενες κυρίως από την άνοδο των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και τη θετική έναρξη της Wall Street εν όψει της ομιλίας Γκρίνσπαν.

Τα κέρδη των εταιριών αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και το θετικό κλίμα που επικρατεί στη Wall Street εν όψει της ομιλίας Γκρίνσπαν, βοήθησαν τις ευρωπαϊκές αγορές να κλείσουν ανοδικά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Στο Λονδίνο οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών κινήθηκαν ανοδικά, με την BP να κερδίζει 1,2% και τον τίτλο της Shell να αυξάνεται κατά 0,7%, καθώς οι τιμές του μαύρου χρυσού παρέμειναν πάνω από τα 25 δολάρια το βαρέλι. Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,31%.

Η γαλλική αγορά συνέχισε την ανοδική πορεία για τέταρτη συνεδρίαση, με τον CAC 40 να καταγράφει κέρδη 0,41%. Η ανάκαμψη των μετοχών της Vivendi Universal είχαν σημαντική επίδραση στην άνοδο του δείκτη, ωστόσο η EADS περιόρισε τα κέρδη της αγοράς εξαιτίας των ανησυχιών για τις προοπτικές του ομίλου αεροναυπηγικής.

Στη Φρανκφούρτη την ώρα που έκλεισαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, ο δείκτης DAX σημείωνε άνοδο κατά 0,52%, καθώς τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και των τεχνολογικών μετοχών κατόρθωσαν να ισοσταθμίσουν τις απώλειες των εταιριών τηλεπικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v