Πτώσεως συνέχεια για ευρωπαϊκές αγορές

Με τάσεις υποχώρησης άνοιξαν το πρωί της Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούν ότι οι πιέσεις θα συνεχιστούν και σήμερα.

Πτωτικά ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούν ότι οι πιέσεις θα συνεχιστούν για μία ακόμη ημέρα.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο δείκτης FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,40% πέριξ των 5246,00 μονάδων, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του DAX της Φραγκφούρτης ο οποίος χάνει 0,47% και βρίσκεται στις 5339,41 μονάδες. Πτωτικά κινείται και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,38% πέριξ των 4586,40 μονάδων.

Όπως εκτιμούν Ευρωπαίοι αναλυτές οι πιέσεις αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον για μία ακόμη ημέρα, -ιδίως στον τραπεζικό κλάδο- καθώς μετά την αρχική ευφορία από την απόφαση της FED να μη μεταβάλλει τα επιτόκια, η αλλαγή στάσης της σε ”neutral bias” εγείρει κλίμα ανησυχίας για αυξήσεις επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές μετοχές που διαπραγματεύονται στη Wall δεν τα πήγαν και τόσο καλά στη χθεσινή συνεδρίαση και οι πιέσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στις μετοχές κυρίως της British Airways, της Nokia, αλλά και της France Telecom που ανακοίνωσε ζημίες το 2001, για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια που έχει εισαχθεί το χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v