Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η πτώση των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, αλλά και οι αρνητικές τάσεις στη Wall Street δεν άφησαν περιθώρια για τη δημιουργία θετικού κλίματος.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές κυρίως λόγω των απωλειών του τραπεζικού κλάδου, αλλά και της αρνητικής πορείας των δεικτών στην αγορά της Wall Street.

Στη βρετανική αγορά καθοριστική ήταν και η πορεία των τεχνολογικών μετοχών για τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος, με την μετοχή της British Telecom να υποχωρεί κατά 3,4% και τον κολοσσό κινητής τηλεφωνίας Vodafone να σημειώνει απώλειες κατά 1%. Αντίθετα, κέρδη κατά 2,5% σημείωσε η μετοχή της δισκογραφικής εταιρίας EMI, ύστερα από την ανακοίνωσή της για μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 1.800 θέσεις. Ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,9%.

Ανάλογο κλίμα επικράτησε και στη γαλλική αγορά με το δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,89%. Η μετοχή της τεχνολογικής Cap Gemini σημείωσε απώλειες κατά 3,1%, ενώ αντίθετα η France Telecom κέρδισε 4,2%, ύστερα από δημοσιεύματα που την έφεραν να σχεδιάζει την πώληση του μεριδίου συμμετοχής της ύψους 26,6% που διαθέτει στην ιταλική Wind.

Μεγάλες απώλειες της τάξης του 1,72% κατέγραφε ο DAX στη γερμανική αγορά την ώρα που έκλειναν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Την πτώση του δείκτη οδήγησε κατά κύριο λόγο η μετοχή της Infineon, η οποία υποχώρησε κατά 5,5%. Ακολούθησε η SAP με πτώση 3,4% και η Siemens με απώλειες 2,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v