Με αρνητικό πρόσημο οι ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα θετικά νέα από τις ΗΠΑ (πορεία οικονομίας και αμετάβλητα επιτόκια). Απόσταση από τα χαμηλά ημέρας για το Λονδίνο, λόγω φημών για συζητήσεις συγχώνευσης μεταξύ της Lloyd’s και της Deutsche Bank.

Με απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περίπου στο μέσον της συνεδρίασης της Τετάρτης, παρά τα θετικά νέα από τις ΗΠΑ, όπου στη χθεσινή ομιλία Γκρίνσπαν ενώπιον της νομισματικής επιτροπής έγινε λόγος για τους εντυπωσιακούς αναπτυξιακούς ρυθμούς της αμερικανικής οικονομίας αλλά και για τα επιτόκια, τα οποία ανακοινώθηκαν αμετάβλητα.

Όπως εξάλλου ανακοινώθηκε, οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία για το Φεβρουάριο ανέβηκαν στο 0,4%, έναντι πτώσης κατά 0,5% τον Ιανουάριο, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία το Μάρτιο σημείωσε κάμψη, αν μέσω ανησυχιών για τις περικοπές στις θέσεις απασχόλησης.

Σε αρνητικό έδαφος, αλλά με απόσταση από τα χαμηλά της ημέρας, κινείται ο δείκτης FTSE 100, αφού η αναβίωση των φημών για συζητήσεις συγχώνευσης μεταξύ της Deutsche Bank και Lloyd’s βελτίωσαν τη διάθεση των επενδυτών. Στο –0,81% και τις 5.273 μονάδες βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο δείκτης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κινείται στις 4.608 μονάδες και στο -0,77%, περιμένοντας το άνοιγμα της Wall, μετά την απόφαση της FOMC να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα.

Πτωτικά κατά 1,48% κινείται η Φρανκφούρτη, με το δείκτη DAX να διαμορφώνεται στις 5.381 μονάδες, μετά τους φόβους για πιθανή κατάρρευση της εταιρίας ηλεκτρονικών Holzman και τη διαφαινόμενη απροθυμία των γερμανικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψή της. Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος, με προεξέχουσα τη μετοχή της Infineon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v