Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε η Ευρώπη

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, αφού παρακολούθησαν τη Wall Street να ξεκινά αρνητικά, λόγω της στασιμότητας που εμφάνισε ο ”δείκτης των δεικτών” της αμερικανικής οικονομίας.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street, και την άσχημη εντύπωση που προκάλεσε η στασιμότητα του ”δείκτη των δεικτών” της αμερικανικής οικονομίας.

Πιέσεις δέχτηκε ο τεχνολογικός κλάδος μετά την εκτίμηση του αναλυτή της Bank of America Securities ότι ”η αναβολή των επενδυτικών σχεδίων της France Telecom φανερώνει τη δυστοκία του κλάδου”.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat, το δημόσιο έλλειμμα του προϋπολογισμού της ευρωζώνης ανήλθε στο 1,3% του ΑΕΠ για το 2001, σε σύγκριση με το πλεόνασμα της τάξης του 0,2% που παρουσίασε το προηγούμενο έτος.

Πτωτικά κατά ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (στις 5.253 μονάδες), ενώ απώλειες σημείωσε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, κλείνοντας στο επίπεδο των 4.579 μονάδων. Απώλειες 0,18% εμφανίζει αυτή την ώρα και ο γερμανικός δείκτης DAX, ο οποίος κινείται στις 5.354 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v