Ανοδο χάρισε στην Ευρώπη η Wall Street

Τη νευρικότητα και τις πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές ανέτρεψε η εκτίναξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για το Μάρτιο, και η θετική αντίδραση της αμερικανικής αγοράς. Με μικρές απώλειες έκλεισε το Λονδίνο, ανοδικά Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Βελτιωμένο εμφανίστηκε το κλίμα στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ το Μάρτιο, αλλά και την αντίδραση των βασικών αμερικανικών δεικτών στο γεγονός.

Αναλυτικά, η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της BAE οδήγησε την μετοχή της εταιρίας σε πτώση και πίεσε το FTSE 100 στο χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Πιέσεις εξάλλου ασκήθηκαν στο χρηματιστήριο της αγγλικής πρωτεύουσας από την πτωτική τάση του πετρελαίου. Ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.195 μονάδες με μικρές απώλειες 0,16%.

Με κέρδη της τάξης του 0,87% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης το χρηματιστήριο του Παρισιού, στις 4.628 μονάδες με τη μετοχή της France Telecom να ενισχύεται, μετά την επιτευχθείσα με τη MobilCom συμφωνία για το ύψος των επενδύσεων που θα εισρεύσουν στην τελευταία.

Άνοδο κατά 1,5% καταγράφει αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η γερμανική αγορά αντέδρασε θετικά στα νέα για την άνοδο του ifo. H επιχειρηματική εμπιστοσύνη εμφανίστηκε ενισχυμένη για το μήνα Μάρτιο, αφού ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 98,1 από 88,5 το Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v