Ifo: Ανοδος της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο βρέθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, καθώς η ανάκαμψη στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις εξαγωγές.

Ifo: Ανοδος της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο έφτασε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας το Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo σε 7.000 εταιρίες, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ ενίσχυσε τη ζήτηση των εξαγωγών.

Ο δείκτης Ifo παρουσίασε άνοδο στο 91,8 από το 88,5 του Φεβρουαρίου, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι η αύξηση θα κυμαινόταν στο 90. Οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας αυτό το έτος.

Αισιοδοξία επικρατεί και μεταξύ των εταιριών σχετικά με το ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα ξεκινήσει σύντομα την ανοδική της πορεία, ύστερα από την ύφεση στην οποία είχε περιέλθει για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια.

Ήδη, η ενεργειακή E.ON ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αναμένεται να αυξηθούν αυτό το έτος, ενώ και η αυτοκινητοβιομηχανία BMW περιμένει να καταγράψει το τρίτο έτος ρεκόρ πωλήσεων.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να καταγράψει άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τον Ιανουάριο, ενώ οι παραγγελίες εργοστασίων ακολουθούν και αυτές ανοδική πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v