Η Marconi επισκιάζει την άνοδο των ευρωαγορών

Αυξάνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές με αιχμή τις μετοχές του τεχνολογικού και τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Εξαίρεση αποτελεί το Λονδίνο, όπου η μετοχή της Marconi σημειώνει απώλειες έως και 65%.

Οι μετοχές των εταιριών του τεχνολογικού κλάδου είναι αυτές που ”ευθύνονται” κυρίως για την άνοδο των ευρωπαϊκών δεικτών, ενώ η Marconi στο Λονδίνο ”κάνει τα πάντα” για να οδηγήσει σε αρνητικό πρόσημο τον FTSE 100.

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι παρατηρητές της αγοράς για τη διατήρηση του θετικού κλίματος, ύστερα από τις προηγούμενες απώλειες. Στη δημιουργία του θετικού κλίματος συμβάλλει και η αισιοδοξία για τα κέρδη των εταιριών κατασκευής επεξεργαστών.

Ανοδο 1,9% σημειώνει ο τίτλος της Deutsche Telekom, ενώ ο βρετανικός όμιλος κινητής τηλεφωνίας mmO2 καταγράφει κέρδη 6,57%, ύστερα από τις αισιόδοξες προβλέψεις της για την κερδοφορία του έτους.

Ωστόσο το θετικό κλίμα επισκιάζει η ”βουτιά” της μετοχής της κατασκευάστριας εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Marconi, με απώλειες που έφθασαν και το 65%, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς θα βελτιωθούν αργότερα από ό,τι υπολόγιζε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v