Αρνητικό κλείσιμο στην Ευρώπη λόγω... πετρελαίου

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω κυρίως της υποχώρησης τεχνολογικών μετοχών αλλά και μετοχών πετρελαϊκών εταιριών.

Αρνητικό το κλίμα στο κλείσιμο της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία παρασυρόμενα κυρίως από την υποχώρηση των μετοχών πετρελαϊκών εταιριών, ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις με απώλειες.

Ο γενικός δείκτης FTSE 100 του LSE του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,89% στις 5203,60 μονάδες, ενώ με υποχώρηση της τάξεως του 0,93% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης DAX, πέριξ των 5315,98 μονάδων. Αρνητικό και το κλείσιμο του παρισινού CAC 40, ο οποίος έκλεισε στις 4588,36 μονάδες με υποχώρηση 0,29%.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, κύριος παράγοντας της πτώσης το αρνητικό επενδυτικό κλίμα στον κλάδο των πετρελαίων, καθώς η πτώση της τιμής του πετρελαίου brend έως και κατά 2% την περασμένη Παρασκευή, επηρέασε αρνητικά τους επενδυτές με αποτέλεσμα μεγάλες μετοχές όπως της BP ή της Shell να κλείσουν αρνητικά κατά 1,1% και 2,1% αντίστοιχα.

Ωστόσο, στην πτωτική πορεία συνέβαλε αρκετά και η σημαντική υποχώρηση των ευρωπαϊκών μετοχών –κυρίως τεχνολογικών- που διαπραγματεύονται στη Wall Street. Ο δείκτης Nasdaq, ακολουθεί, άλλωστε, πτωτική πορεία κατά 1,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v