Ανάμικτες οι διαθέσεις στις ευρωαγορές

Με ανάμικτες διαθέσεις κινήθηκαν την Παρασκευή οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, έχοντας πάντως καταγράψει απώλειες μετά το αρνητικό άνοιγμα της Wall. Ανοδικά Παρίσι και Φρανκφούρτη, πτωτικά το Λονδίνο.

Απώλειες κατέγραψαν μετά το πτωτικό άνοιγμα της Wall, οι ευρωπαϊκές αγορές, για να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με μικτές τάσεις.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100, έκλεισε πτωτικά κατά 0,05%(στις 5.250 μονάδες), αφού η ενίσχυση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου δεν ξεπέρασε τις απώλειες που σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Το αρνητικό πρόσημο του αγγλικού δείκτη εξασφάλισε, εξάλλου, η βουτιά της μετοχής της Marconi.

Με ποσοστιαία κέρδη 0,47% ολοκλήρωσε την ημέρα ο γαλλικός δείκτης CAC 40, στις 4.601 μονάδες, ακολουθώντας τη μετοχή της France Telecom, η οποία σημείωσε σημαντικά κέρδη, μετά τις ανακοινώσεις της εταιρίας σχετικά με τα κέρδη του 2002.

Ανοδικά διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, παρά τα χειρότερα του αναμενομένου κέρδη της ασφαλιστικής Munich Re. Ο γερμανικός δείκτης κινείται στο +0,40% και τις 5.369 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v