Marconi: Βουτιά 65% η μετοχή της στο Λονδίνο

Συντριπτικές απώλειες 65% καταγράφει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η μετοχή της Marconi, ύστερα από την ανακοίνωσή της ότι οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι υπολόγιζε.

Marconi: Βουτιά 65% η μετοχή της στο Λονδίνο
Σε τροχιά κατακόρυφης πτώσης έχει περιέλθει η μετοχή της Marconi, καταγράφοντας απώλειες 65%, ύστερα από την ανακοίνωση της βρετανικής κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας ότι οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς αναμένεται να διαρκέσουν πιο πολύ από ό,τι αρχικά υπολόγιζε.

Η χρεωμένη εταιρία κατασκευής εξοπλισμού κινητών τηλεφώνων δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει με τις τράπεζες όσον αφορά στο σχεδιασμό μιας νέας πιστωτικής συμφωνίας. Ο εκπρόσωπός της, Τζο Κέλι, ανακοίνωσε ότι ένα νέο σχέδιο θα ανακοινωθεί στις επόμενες εβδομάδες.

Η μετοχή της Marconi έχει καταγράψει σημαντικές απώλειες από την έναρξη του έτους, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών για την έκβαση των συνομιλιών με τους δανειστές της.

Πριν από τρία χρόνια η Marconi πούλησε τις δραστηριότητες κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού προκειμένου να επικεντρωθεί στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Τον προηγούμενο χρόνο η βρετανική εταιρία είδε τις πωλήσεις της να καταρρέουν και τα χρέη της να ”φουσκώνουν”, καθώς οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες μείωσαν τις δαπάνες.

Οι αναλυτές σχολιάζουν τώρα ότι η Marconi θα στραφεί στην εξεύρεση αγοραστή, καθώς είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει χωρίς την ενίσχυση των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v