Υψηλότερα οδηγεί την Ευρώπη η Wall

Κέρδη ή περιορισμό των απωλειών χαρίζει στις ευρωπαϊκές αγορές η εκτίναξη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ και η επακόλουθη άνοδος των δεικτών Dow και Nasdaq. Θετικά Παρίσι και Φρανκφούρτη, μικρές απώλειες για Λονδίνο.

Ξεκάθαρα ανοδικότερα οδηγούνται οι ευρωαγορές, μετά τη στροφή που κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ακολουθώντας την εκτίναξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Υστερα από το νευρικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που δεν τροποποίησαν τη στάση τους μετά το ”μικτό” άνοιγμα της Wall, και οι τρεις δείκτες κινήθηκαν ανοδικά: o FTSE 100 περιορίζει τις απώλειες που καταγράφει λόγω υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου και διαμορφώνεται στο –0,09%, o DAX βρίσκεται στο +1,24% και ο CAC 40 στο 0,98%.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι αναλυτές τις ανοδικές τάσεις της τηλεπικοινωνιακής μετοχής France Telecom, η οποία κατέληξε σε συμφωνία με τη MobilCom σχετικά με το ύψος των επενδύσεων που θα εισρεύσουν από την πρώτη στη δεύτερη.

Θετική εμφανίστηκε στη Γερμανία η επιχειρηματική εμπιστοσύνη για το μήνα Μάρτιο, αφού ο δείκτης ifo διαμορφώθηκε στο 98,1 από 88,5 το Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v