Πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη

Με τάσεις υποχώρησης ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας το χθεσινή τους τάση, αλλά και επηρεασμένα από το επίσης πτωτικό κλείσιμο της Wall.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας αφενός τη χθεσινή τους τάση, αφετέρου επηρεασμένα από το πτωτικό κλείσιμο της Wall το βράδυ της Δευτέρας.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE 100 χάνει 0,15% της αξίας του, προσεγγίζοντας τις 5.195,90 μονάδες, ενώ πτωτικά κινείται και ο DAX στη Φρανκφούρτη (-0,34%) στις 5.299,38 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του παρισινού CAC 40, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,45% στις 4.567,85 μονάδες.



Όπως τονίζουν οι αναλυτές, το κλίμα σήμερα θα διαμορφώσουν μετοχές όπως η Nokia, η Royal Philips Electronics και η Ericsson, οι οποίες ακολούθησαν πτωτική πορεία χθες στη Wall. Πιέσεις –λόγω αντίστοιχης χθεσινής υποχώρησης- αναμένεται να σημειωθούν και στον κλάδο ηλεκτρονικών υπολογιστών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η επενδυτική ατολμία των τελευταίων ημερών οφείλεται στο νέο κύμα φόβων για τα εταιρικά κέρδη του α’ τριμήνου του έτους.

Παράλληλα, κινητικότητα αναμένεται για τη μετοχή της Shell, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε την εξαγορά της Pennzoil-Quaker State. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι –τουλάχιστον όσον αφορά στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης- το αρνητικό κλίμα ενδέχεται να αλλάξει κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αναμένεται ο δείκτης IFO επιχειρηματικής εμπιστοσύνης να κλείσει ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v