Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Η ανακοίνωση του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να δώσει κατεύθυνση στις ευρωαγορές, οι οποίες συνεχίζουν να κινούνται νευρικά καταγράφοντας οριακές διακυμάνσεις.

Ακόμη και με τη βοήθεια του δείκτη Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, οι ευρωπαϊκές αγορές δεν έχουν κατορθώσει να βρουν το ”δρόμο” τους, καταγράφοντας οριακές μεταβολές.

Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί οριακά περί το 0,3%, ο CAC 40 στη γαλλική αγορά ενισχύεται κατά 0,14% ενώ ο DAX καταγράφει οριακά κέρδη περί το 0,03%.

Στη βρετανική αγορά το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην μετοχή της BAE Systems, η οποία υποχωρεί κατά 3,8% ύστερα από την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Τζον Γουέστον. Αντίθετα, θετικό είναι το κλίμα στον ενεργειακό κλάδο, μετά και την ανακοίνωση της εξαγοράς αμερικανικών εταιριών από τη Royal Dutch/Shell Group.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει η αγορά της Φρανκφούρτης, ύστερα και από την άνοδο του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης. Κέρδη κατά 2% σημειώνει η μετοχή της τεχνολογικής Infineon ενώ κατά 0,5% αυξάνεται και ο τίτλος του ομίλου πληροφορικής SAP.

Στο Παρίσι ο CAC 40 προσπαθεί να ξεφύγει από το αρνητικό κλίμα, με αιχμή κυρίως τη μετοχή της France Telecom, ύστερα από την ανακοίνωση κατάληξης σε συμφωνία με την MobilCom, με την οποία δόθηκε τέλος μια μακρόχρονη διαμάχη μεταξύ των δύο εταιριών.

Εξάλλου, απώλειες κατά 6,5% καταγράφουν οι μετοχές του ομίλου κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού ABB, ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v