Πτωτικές οι τάσεις στις ευρωαγορές

Η κορυφούμενη ένταση στη Μ. Ανατολή οδηγεί σε πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι πετρελαϊκές μετοχές, ακολουθώντας τη σημαντική άνοδο του πετρελαίου, επηρεασμένες και από το deal μεταξύ Shell και Oil Enterprises.

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησαν το μήνα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η επενδυτική ανησυχία ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και δίνει το κλίμα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η ανακοίνωση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Βρετανία για το Μάρτιο και ο γαλλικός δείκτης καταναλωτικών διαθέσεων για τον ίδιο μήνα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 χάνει 0,35% και κινείται στις 5.253 μονάδες, με ορισμένες πετρελαϊκές μετοχές, όπως η εξαγορασθείσα από τη Shell, Oil Enterprises, να εξασφαλίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Με πτώση 0,22% ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Τρίτης το Παρίσι, επιστρέφοντας ορισμένα από τα κέρδη της Πέμπτης που οδήγησαν τον CAC 40 σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό της 10ης Σεπτεμβρίου.

Στο ”κόκκινο” εμφανίζεται και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX χάνει 0,73% και βρίσκεται στις 5.357 μονάδες, ύστερα από το ”μεικτό” χθεσινό κλείσιμο της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v