Wall: Μεικτό το κλίμα στην αρχή του μήνα

Μεικτό ήταν το κλίμα στην πρώτη συνεδρίαση του δευτέρου τριμήνου, με τον δείκτη Nasdaq να σημειώνει ουσιαστικά κέρδη, ενώ ο Dow Jones δεν κατόρθωσε τελικά να ανακάμψει, καταγράφοντας μικρές απώλειες.

Σε τροχιά ανάκαμψης βρέθηκε να κινείται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κλείνοντας με ουσιαστικά κέρδη, ενώ αντίθετα ο Dow Jones δεν κατόρθωσε να αντιστρέψει το κλίμα κλείνοντας πτωτικά, περιορίζοντας ωστόσο τις απώλειές του.

Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και η έλλειψη αγοραστών ήταν τα στοιχεία τα οποία συνέβαλλαν κατά κύριο λόγο στην δημιουργία αρνητικού κλίματος στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,40%, ενώ ο Nasdaq αύξησε τα κέρδη του περί το 0.94%.

Αρνητικά επέδρασαν στην αγορά και οι ανακοινώσεις σχετικά με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας αρκετών εταιριών του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους.

Επιπλέον, από τις εταιρικές ανακοινώσεις ξεχώρισαν αυτές της Hewlett-Packard για την μη επανεκλογή του τωρινού προέδρου της εταιρίας, Γουόλτερ Χιούλετ στη θέση του, αλλά και αυτή της κατασκευάστριας εταιρίας εκτυπωτών Xerox, η οποία θα υποχρεωθεί να αναδημοσιεύει τα οικονομικά της αποτελέσματα από το 1997-2001, ύστερα από παρέμβαση του SEC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v