Εκτίναξη Wall και καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Σημαντική άνοδος πυροδοτήθηκε στη Wall Street, από την εκτίναξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίος για το Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 110,2, από 95 το Φεβρουάριο. Η άνοδος στη Wall έδωσε ώθηση και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σημαντική άνοδο προκάλεσε στους βασικούς δείκτες της Wall Street η εκτίναξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το μήνα Μάρτιο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης από το 95 του Φεβρουαρίου βρέθηκε στο 110,2 το Μάρτιο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 98. Τα μακροοικονομικά αυτά στοιχεία προστίθενται στην άνοδο το Φεβρουάριο κατά 1,5% του δείκτη παραγγελιών στα διαρκή αγαθά, ο οποίος ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Ο δείκτης διέψευσε τις προβλέψεις που τον ήθελαν στο 1%, χωρίς να λείπουν από αυτόν και τα αρνητικά στοιχεία. Αυτά προκύπτουν αν από τον υπολογισμό των παραγγελιών αφαιρεθούν οι τομείς της άμυνας και των μεταφορών, οπότε η πορεία εμφανίζεται αρνητική.

Στο +1,18% διαμορφώνεται ο Dow, στις 10.402 μονάδες, ενώ ανοδικά κατά 1,46% κινείται ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.838 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v