Σημαντικά κέρδη για Nasdaq

Η στασιμότητα του ”δείκτη των δεικτών” και η πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή της Φιλαδέλφειας, δεν επηρέασαν τον τεχνολογικό δείκτη που κατέγραψε κέρδη της τάξης του 2%. Αντίθετα, με περιορισμένες απώλειες έκλεισε ο Dow.

Ανάμικτες ήταν οι διαθέσεις κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης στη Wall Street. Τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία δεν επηρέασαν το Nasdaq, ο οποίος ανέκτησε το περισσότερο από το χαμένο έδαφος της συνεδρίασης της Τετάρτης. Περισσότερο, αντίθετα, επηρεάστηκε ο Dow, ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα με μικρές απώλειες.

Το αμερικανικό conference board ανέφερε ότι ο ”δείκτης των δεικτών” για την αμερικανική οικονομία παρέμεινε αμετάβλητος το Φεβρουάριο, έναντι ανόδου κατά 0,6% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 0,1%.

Εξάλλου, το τμήμα της FED της Φιλαδέλφειας, ανακοίνωσε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα, στην ευρύτερη περιφέρειά της, μειώθηκε για το μήνα Μάρτιο στο 11,4 (16 τον Φεβρουάριο), ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο μέχρι το 18.

Ο Bill Gross, του ομολογιακού αμοιβαίου κεφαλαίου Pimco, εξαπέλυσε την κριτική του κατά της πολιτικής της εταιρίας General Electric και ανακοίνωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να συμμετέχει σε δανειοδότηση της μεγαλύτερης (σε χρηματιστηριακές τιμές) εταιρίας του πλανήτη.

Δεν ήταν ωστόσο μόνο αρνητικά τα σημερινά μακροοικονομικά νέα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% το Φεβρουάριο (παραμένοντας στα επίπεδα του Ιανουαρίου και συμπίπτοντας με τις προβλέψεις), ενώ οι τιμές λιανικής, εξαιρουμένων των κλάδων φαγητού και ενέργειας, αυξήθηκαν, για τον ίδιο μήνα, κατά 0,3% - ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις που ήθελαν το δείκτη στο 0,2%. Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε την Παρασκευή, αφού ο αριθμός έπεσε στις 371.000, από 383.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Με πτώση της τάξης του 0,21% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο βιομηχανικός Dow, στις 10.479 μονάδες, ενώ αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο της τάξης του 1,96%, στις 1.868 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v