Διατηρεί τα κέρδη η Wall μετά τη FED (update)

Η αμερικανική οικονομία ακολουθεί εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης, πλην όμως η σταθερότητα παραμένει ζητούμενο, ανακοίνωσε η FED, υιοθετώντας ταυτόχρονα ουδέτερη στάση στα επιτόκια, τα οποία άφησε αμετάβλητα. Διατηρεί τα αρχικά της κέρδη η Wall.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, η οποία φαίνεται να έχει προεξοφλήσει τις δηλώσεις του προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Αλαν Γκρίνσπαν, για έναρξη πολιτικής αύξησης των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, παρέχοντας ωστόσο σημαντικές ενδείξεις όσον αφορά στις μελλοντικές της κινήσεις αλλά και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη περί το 0,72%, ενώ άνοδο κατά 0,45% σημειώνει και η τεχνολογική αγορά.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες οικονομικές ειδήσεις, το χάσμα μεταξύ των αμερικανικών εισαγωγών και εξαγωγών διευρύνθηκε περαιτέρω τον Ιανουάριο, στοιχείο που υποδηλώνει την αύξηση της ζήτησης για αγαθά. Ωστόσο, η αύξηση του χάσματος είναι πιθανό να πλήξει το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο.

Στην επικράτηση του θετικού κλίματος βοήθησε και η ανακοίνωση του κολοσσού καταναλωτικών ειδών Procter & Gamble ότι αναμένει διψήφια αύξηση των οικονομικών της μεγεθών στο τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v