Νευρικότητα στη Wall παρά τα μακροοικονομικά νέα

Με συχνές εναλλαγές προσήμου εξελίσσεται η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, παρά την άνοδο κατά 0,4% στην βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ τον Ιανουάριο και τις αυξητικές τάσεις του δείκτη τιμών παραγωγού στο 0,2% τον ίδιο μήνα.

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παρά τα τελευταία σημάδια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, που ήλθαν από την βιομηχανική παραγωγή και τις τιμές παραγωγού.

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ρυθμό 0,4%το Φεβρουάριο μετά τη συρρίκνωση κατά 0,1% που εμφάνιζε τον Ιανουάριο. Ο δείκτης τιμών παραγωγού κυμάνθηκε για τον ίδιο μήνα στο +0,2%, ακολουθώντας την άνοδο κατά 0,1% τον Ιανουάριο.

Το νευρικό ξεκίνημα του Nasdaq, οφειλόμενο στην ανακοίνωση της Oracle περί μειωμένων κερδών κατά το τρίμηνο που τελείωσε στις 28 Φεβρουαρίου, εξελίσσεται αρνητικά για τον τεχνολογικό δείκτη, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,43% και διαμορφώνεται στις 1.846 μονάδες. Με απώλειες (-0,04%) κινείται και ο βιομηχανικός Dow στο επίπεδο των 10.512 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v