Λιανικές πωλήσεις και Intel πιέζουν τη Wall

Πιέσεις δέχονται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall. Η μικρότερη του αναμενομένου άνοδος στις λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου, και τα νέα από την Intel, οδήγησαν Dow και Nasdsaq αντίστοιχα, σε απώλειες.

Αρνητικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Η ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων σε χαμηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο και οι επικρίσεις από επενδυτικούς οίκους για την Intel, η οποία ανακοίνωσε την περικοπή στις κεφαλαιακές της δαπάνες, πίεσαν Dow και Nasdaq.

Η JP Morgan τροποποίησε αρνητικά τις εκτιμήσεις της για την Intel σχετικά με τα κέρδη της του τρέχοντος τριμήνου αλλά και ολοκλήρου του 2002, ενώ η Morgan Stanley υποβάθμισε τη μετοχή της κορυφαίας εταιρίας στην παραγωγή ημιαγωγών από ”ισχυρή αγορά” σε ”outperform”.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, μπορεί να αυξήθηκαν με ρυθμό 0,3% το Φεβρουάριο, έναντι συρρίκνωσης κατά 0,3%, που εμφάνισαν τον Ιανουάριο, παρέμειναν όμως αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίες ήθελαν το ποσοστό να ανέρχεται ως το 0,9%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στις 20.30 ώρα Ελλάδος, η νέα ομιλία Γκρίνσπαν από τη Χαβάη, για την αμερικανική οικονομία.

Στο –0,60% άνοιξε ο βιομηχανικός Dow και στο επίπεδο των 10.566 μονάδων, ενώ πτωτικά ξεκίνησε και ο Nasdaq (-1,14%), στις 1.876 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v