Μίνι – ράλι για Nasdaq

Με σημαντικά κέρδη του τεχνολογικού δείκτη ολοκλήρωσε την εβδομάδα η Wall Street, καθώς η ανακοίνωση της ανεργίας σε χαμηλό τετραμήνου, προστέθηκε στις πρόσφατες -θετικές- δηλώσεις Γκρίνσπαν και στις ανακοινώσεις από την Intel και τη Sun. Με άνοδο έκλεισε και ο Dow Jones.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq, στο τέλος της εβδομάδας, προσεγγίζοντας τις 2.000 μονάδες. Τα νέα από την ανεργία, της οποίας το ποσοστό ανακοινώθηκε μειωμένο, προστέθηκαν στις πρόσφατες δηλώσεις Γκρίνσπαν περί ”παρούσας ανάκαμψης”.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ, το ποσοστό της ανεργίας βρέθηκε για τον προηγούμενο μήνα στο 5,5%, έναντι 5,6% τον Ιανουάριο και προβλέψεων για αύξηση στο 5,8%.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το κογκρέσο, εγκρίθηκε τελικά το πακέτο οικονομικής στήριξης του τομέα της εργασίας, το οποίο προβλέπει φορολογικές διευκολύνσεις σε εργοδότες για προσλήψεις και παράταση για 13 εβδομάδες των εκτάκτων ενισχύσεων προς τους άνεργους.

Ο δείκτης Nasdaq σταμάτησε στο +2,55% και τις 1.929,67 μονάδες, μετά την ανακοίνωση των Sun Microsystems και Intel, ότι θα κατορθώσουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους για το τρίμηνο. Ο βιομηχανικός Dow βρέθηκε στο επίπεδο των 10.572,49 μονάδων, έχοντας καταγράψει ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v