Πιέσεις στο Dow, παρά τις δηλώσεις Γκρίνσπαν

Την τάση για ρευστοποίηση σε μετοχές των blue chips δεν φαίνεται να ανέτρεψε η ομιλία Γκρίνσπαν, παρότι αυτός τόνισε, ότι η ανάκαμψη είναι ήδη παρούσα. Η μετοχή της Boeing οδηγεί αυτήν την ώρα το Dow σε απώλειες.

Απώλειες καταγράφει αυτή την ώρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, καθώς σημειώνονται ρευστοποιήσεις στα blue chips και η μετοχή της Boeing υποχωρεί, μετά τη ματαίωση συμφωνίας πολλών δισ.. δολαρίων που επρόκειτο να συναφθεί με την αεροπορική εταιρεία South African.

Οι απώλειες στη μετοχή του αεροπορικού γίγαντα έρχονται, λίγη μόνο ώρα αφού ο Α. Γκρίνσπαν κάνοντας λόγο για επιμέρους κλάδους της οικονομίας των ΗΠΑ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ”οι επενδύσεις σε αεροπορικές εταιρίες θα είναι φέτος μειωμένες”.

Το αποτέλεσμα της ομιλίας Γκρίνσπαν, που χαρακτηρίστηκε από πιο αισιόδοξους τόνους, μοιάζει να επιβεβαιώνει το δόγμα της αγοράς ”αγοράζουμε στη φήμη και πουλάμε στο γεγονός”, αφού οι δείκτες φόρτωσαν με κέρδη εν αναμονή αισιόδοξων προβλέψεων από το mr FED, και οδηγούνται σε απώλειες, όταν οι αισιόδοξες αυτές προβλέψεις έγιναν γεγονός.

Στοιχεία, που αναμενόταν να επιδράσουν θετικά στη σημερινή συνεδρίαση, ήταν η άνοδος του δείκτη παραγωγικότητας στο +5,2% για το τελευταίο τρίμηνο του 2001 και η πτώση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις 376.000 (από 381.000).

Πτωτικά κατά 0,56% κινείται αυτήν την ώρα ο Dow Jones στις 10.515 μονάδες, ενώ ανοδικά κατά 0,10% συνεχίζει ο Nasdaq έχοντας περιορίσει τα κέρδη του, στο επίπεδο των 1.892 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v