Wall: Μακροοικονομικά στοιχεία χαρίζουν κέρδη

Η πτωτική πορεία του αριθμού των ανέργων την προηγούμενη εβδομάδα και η αύξηση του δείκτη παραγωγικότητας κατά 5,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2001 (1,1% το τρίτο τρίμηνο) οδήγησαν Dow και Nasdaq σε ανοδικό άνοιγμα. Εξάλλου, τη συνεδρίαση αναμένεται να επηρεάσει η ομιλία Γκρίνσπαν μετά την ανακοίνωση της ”Μπεζ βίβλου”.

Με κέρδη ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Τα νεότερα από τον μακροοικονομικό τομέα ήταν θετικά και προστίθενται στα σημάδια ότι η αμερικανική οικονομία, ”πέρασε τα δύσκολα”.

Οι αιτήσεις για επιδόματα εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν στις 367.000 από 381.000, καταγράφοντας χαμηλά που θυμίζουν Αύγουστο του 2001.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης παραγωγικότητας στις ΗΠΑ για το τελευταίο τρίμηνο του 2001, ο οποίος ανακοινώθηκε στο +5,2% έναντι προβλέψεων για 3,5% και ενώ για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 1,1%.

Σημαντικότερη παράμετρο όλων, για την πορεία της σημερινής συνεδρίασης, αναμένεται να αποτελέσει η ομιλία Γκρίνσπαν αρκετά μετά την έναρξη, όπως και η ανακοίνωση της ”Μπεζ βίβλου” της αμερικανικής οικονομίας. Δεν είναι λίγα τα θετικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από την τελευταία ομιλία του mr FED, στις 27 Φεβρουαρίου, και οι επενδυτές δεν κρύβουν την ελπίδα τους ότι ο ισχυρός άνδρας θα είναι, αυτή τη φορά, λιγότερο σιβυλλικός.

Ανοδικά κατά 0,14% άνοιξε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στις 10.589,31 μονάδες, ενώ ποσοστιαία κέρδη της τάξης του 0,57% καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος συναντά το επίπεδο των 1.901,78 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v