Εκτόξευση των δεικτών στη Wall Street

Νέο ράλι των δεικτών στο χρηματιστήριο της Wall Street, με τους Dow Jones και Nasdaq να εκτοξεύονται σε υψηλά επίπεδα, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το κλίμα ευφορίας.

Ράλι ανόδου για δεύτερη ημέρα καταγράφουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία των επενδυτών για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη κατά 2,09%, ενώ ο Nasdaq εκτινάχθηκε κατά 3,12%.

Οι κύκλοι της αγοράς σχολιάζουν ότι οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι από κάθε άλλη φορά, και αυτό χάρις στα θετικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή.

Μεγάλα ονόματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως η JP Morgan Chase, η Citigroup και η American Express, κατέγραψαν εντυπωσιακά κέρδη. Η General Motors ήταν και αυτή μεταξύ των κερδισμένων, ύστερα από την αναβάθμισή της, από την JP Morgan Chase.

O Nasdaq κατόρθωσε γρήγορα να ”απαλλαγεί” από το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την αρνητική προειδοποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής Oracle, με τις μετοχές του κλάδου, όπως η Microsoft και η IBM, να σημειώνουν ουσιαστική άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v