Χαμηλότερα η Wall, παρά τα σινιάλα ανάκαμψης

Αρνητική ήταν τελικά η συνερίαση της Πέμπτης για τη Wall, παρά το μπαράζ θετικών μακροοικονομικών στοιχείων, με πρώτο και κύριο, αυτό της αύξησης του ρυθμού στο ΑΕΠ κατά 1,4%. Ο Nasdaq, έκλεισε με απώλειες 1,16% λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ πτωτικά γύρισε και ο Dow, λίγη ώρα πριν το κλείσιμο (-0,21%).

Χωρίς κέρδη ολοκλήρωσε τελικά το μήνα ο Dow Jones, καθώς η απρόσμενη άνοδος του GDP και η βελτιωμένη μεταποιητική δραστηριότητα του Φεβρουαρίου, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα κέρδη του βιομηχανικού δείκτη ως το τέλος.

Όπως ανακοίνωσε το τμήμα εμπορίου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η αμερικανική οικονομία ”έτρεξε” με ρυθμό της τάξης του 1,4% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2001, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για αύξηση 0,9%. Σε επίπεδο έτους, οι ποσοστιαίες επιδόσεις του GDP ήταν οι χειρότερες από το 1991, χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε συρρίκνωση κατά 0,5%.

Εξάλλου, άνω του 50 (όριο που σημαίνει μηδενική ανάπτυξη), στα 53,1, ανέβηκε ο δείκτης του Σικάγο, που φανερώνει τις τάσεις της βιομηχανικής δραστηριότητας στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ το Φεβρουάριο. Ο δείκτης, έχοντας τους προηγούμενους μήνες ”φλερτάρει” με το 50, παρέμενε κάτω από αυτό.

Η αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας (378.000), που ανακοινώθηκε για την πρόσφατα παρελθούσα εβδομάδα, δεν ανησύχησε τους επενδυτές, καθώς οι αναλύσεις περίμεναν άνοδο μέχρι τις 385.000.

Στις 10.106,13 μονάδες βρέθηκε ο Dow, έχοντας καταγράψει απώλειες 0,21%, ενώ πτωτικά κατά 1,16% κινήθηκε και ο Nasdaq, στις 1.731,49 μονάδες, παρασυρμένος από δυσμενή εταιρικά νέα, όπως αυτό της κατασκευάστριας PC Getaway, η οποία ανακοίνωσε δυσμενείς προβλέψεις για τα κέρδη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v