Wall: Ρευστοποιήσεις über... Γκρίνσπαν

Κάτι παραπάνω φαίνεται τελικά ότι ήθελαν οι επενδυτές από τον Α. Γκρίνσπαν. Στην εξέλιξη της συνεδρίασης της Wall, τόσο ο Dow, όσο και ο Nasdaq έχουν περάσει σε αρνητικό έδαφος, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί από τάσεις για άμεση αποκομιδή κερδών.

Τα κέρδη που κατέγραφαν με το άνοιγμα και που διεύρυναν μετά την έναρξη της ομιλίας Γκρίνσπαν, φαίνεται να χάνουν τώρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, οι οποίοι έχουν αυτή την ώρα αρνητικό πρόσημο.

Τέσσερεις περίπου ώρες μετά την έναρξη της ομιλίας Γκρίνσπαν, η αγορά μοιάζει να ζητούσε κάτι περισσότερο από τις συγκρατημένες προβλέψεις του ισχυρού άνδρα, για να μην προχωρήσει σε ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις κερδών.

Ο Α. Γκρίνσπαν έκανε λόγο για σταδιακή έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση, χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα. Ανακοίνωσε επίσης τις προβλέψεις του για μακροοικονομικά μεγέθη, όπως η ανάπτυξη και η ανεργία, και σχολίασε την υπόθεση Enron ως ”όχι εξαιρετικά αρνητικό γεγονός για την αμερικανική οικονομία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v