Wall: Cisco - Γκρίνσπαν, σημειώσατε 1

Με υποχώρηση από τα επίπεδα της ”ομιλίας Γκρίνσπαν” έκλεισαν τελικά οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν το Dow σε οριακά κέρδη του 0,12%, ενώ τα νέα της Cisco χάρισαν στο Nasdaq αρνητικό πρόσημο.

Με ανάμικτα πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street. Η ομιλία Γκρίνσπαν ενώπιον του κογκρέσου, σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, δεν στάθηκε αρκετή, ώστε να αποτρέψει τους επενδυτές από ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις.

Λίγο μετά το μέσον της συνεδρίασης, ο τεχνολογικός Nasdaq αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το θετικό του πρόσημο, καθώς ανακοινώθηκαν οι αρνητικές προβλέψεις της Wachovia Securities για τη μετοχή της Cisco. Ο τεχνολογικός δείκτης ολοκλήρωσε την ημέρα με απώλειες της τάξης του 0,85%.

Ο Dow Jones, έχοντας αφήσεις πίσω του κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, κατόρθωσε τελικά να κλείσει με θετικό πρόσημο και οριακά κέρδη της τάξης του 0,12%, αφού η σειρά ρευστοποιήσεων κατέδειξε τις προθέσεις των επενδυτών για βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Στην ομιλία του, ο Α. Γκρίνσπαν έκανε λόγο για σταδιακή έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση, χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα. Ανακοίνωσε επίσης τις προβλέψεις του για μακροοικονομικά μεγέθη, όπως η ανάπτυξη και η ανεργία, και σχολίασε την υπόθεση Enron ως ”όχι εξαιρετικά αρνητικό γεγονός για την αμερικανική οικονομία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v