Wall: Ψηλότερα ο Dow, νευρικά ο Nasdaq

Ενισχυμένος φαίνεται ο Dow από τα νέα για την αύξηση του ΑΕΠ και την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής πάνω από το 50, ενώ νευρικά κινείται ο Nasdaq, λόγω των αρνητικών προβλέψεων της Getaway.

Τα κέρδη του ανοίγματος φαίνεται να εξασφαλίζει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, μετά τα θετικά νέα από την απροσδόκητη άνοδο του αμερικανικού ΑΕΠ, αλλά και την άνοδο του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής του Σικάγο.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το τμήμα εμπορίου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η αμερικανική οικονομία ”έτρεξε” με ρυθμό της τάξης του 1,4% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2001, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για αύξηση 0,9%. Σε επίπεδο έτους, οι ποσοστιαίες επιδόσεις του GDP ήταν οι χειρότερες από το 1991, χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε συρρίκνωση κατά 0,5%.

Εξάλλου, άνω του 50 (όριο που σημαίνει μηδενική ανάπτυξη), στα 53,1, ανέβηκε ο δείκτης του Σικάγο, που φανερώνει τις τάσεις της βιομηχανικής δραστηριότητας των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ το Φεβρουάριο. Ο δείκτης, έχοντας τους προηγούμενους μήνες ”φλερτάρει” με το 50, παρέμενε κάτω από αυτό.

Η αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας (378.000), που ανακοινώθηκε για την πρόσφατα παρελθούσα εβδομάδα, δεν ανησύχησε τους επενδυτές, καθώς οι αναλύσεις περίμεναν άνοδο μέχρι τις 385.000.

Στο επίπεδο του +0,67% κινείται ο Dow με τις μετοχές των εταιριών United Technologies, Boeing, και Honeywell, να καταγράφουν κέρδη.

Νευρικά κινείται ο Nasdaq στην περιοχή των 1.756 μονάδων, μετά και την ανακοίνωση της εταιρίας κατασκευάστριας PC, Getaway, η οποία προβλέπει απώλειες στα κέρδη της, και επιστροφή στην κερδοφορία το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v