Πρωτομηνιά με ράλι στη Wall Street

Μίνι ράλι κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street, δεχόμενοι τις ”ευεργετικές” ανακοινώσεις θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, που δίνουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την έναρξη της ανάκαμψης της οικονομίας.

Με σημαντικά κέρδη κλείνει η εβδομάδα και ξεκινάει ο μήνας στη Wall Street, καθώς οι δείκτες κατέγραψαν μίνι ράλι, ύστερα από την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών οικονομικών στοιχείων.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 10368,86 μονάδες με άνοδο 2,60% ενώ ο Nasdaq εκτινάχθηκε κατά 4,12% για να κλείσει στις 1802,76 μονάδες.

Οι καταναλωτικές δαπάνες του Ιανουαρίου και τα προσωπικά έσοδα κατόρθωσαν να πετύχουν τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την έναρξη των αγορών, προδιαθέτοντας για το ανοδικό κλίμα που θα ακολουθούσε.

Ωστόσο, το πραγματικό έναυσμα για το ράλι δόθηκε όταν ανακοινώθηκε η άνοδος του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας, για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες. Το στοιχείο αυτό αποτελεί ίσως την πιο σημαντική ένδειξη για την έναρξη της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v