Κέρδη στη Wall από τη μείωση της ανεργίας

Η απρόσμενη πτώση του ποσοστού της ανεργίας σε χαμηλό τετραμήνου και η πρώτη άνοδος του αριθμού των μεροκάματων από τον Ιούλιο, δίνει ώθηση σε Dow, ενώ με σημαντική άνοδο κινείται και ο Nasdaq μετά τις ευοίωνες ανακοινώσεις από Sun και Intel.

Με σημαντικά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο μέσον περίπου της συνεδρίασης. Η απροσδόκητη πτώση του ποσοστού της ανεργίας σε χαμηλό τετραμήνου για το μήνα Φεβρουάριο, ήλθε να προστεθεί στις πρόσφατες δηλώσεις Γκρίνσπαν περί ”παρούσας ανάκαμψης”.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ, το ποσοστό της ανεργίας βρέθηκε για τον προηγούμενο μήνα στο 5,5%, έναντι 5,6% τον Ιανουάριο και προβλέψεων για αύξηση στο 5,8%.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το κογκρέσο, εγκρίθηκε τελικά το πακέτο οικονομικής στήριξης του τομέα της εργασίας, το οποίο προβλέπει φορολογικές διευκολύνσεις σε εργοδότες για προσλήψεις και παράταση για 13 εβδομάδες των εκτάκτων ενισχύσεων προς τους άνεργους.

Σημαντική άνοδο καταγράφει ο δείκτης Nasdaq (+2,17%) μετά την ανακοίνωση των Sun Microsystems και Intel, ότι θα κατορθώσουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους για το τρίμηνο. Ο τεχνολογικός δείκτης κινείται αυτή την ώρα στο επίπεδο των 1.922 μονάδων, ενώ στο +0,64% διαμορφώνεται και ο Dow Jones, στο επίπεδο των 10.592 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v