Wall: Στο συν ο Dow Jones, οριακή πτώση για Nasdaq

Νευρικά ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, με τον Dow Jones να κατορθώνει να διατηρηθεί σε θετικό επίπεδο, ύστερα από πολλές και έντονες διακυμάνσεις και των δύο δεικτών στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Μεικτές ήταν οι τάσεις στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους δείκτες να αλλάζουν συνεχώς πρόσημα και κατεύθυνση, έξι μήνες ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 10611,24 μονάδες με κέρδη κατά 0,37%, ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 1929,52 μονάδες με οριακές απώλειες 0,01%.

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώθηκε κυρίως στην ένταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή, και στις ανησυχίες για χτύπημα των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

Ωστόσο, τα σημαντικά κέρδη των μετοχών της JP Morgan Chase και της American Express κατόρθωσαν να δημιουργήσουν κάποιο θετικό κλίμα, ωθώντας τον Dow Jones κυρίως σε περιορισμό των απωλειών του.

Ουσιαστικής σημασίας ήταν και τα κέρδη που κατέγραψαν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, ύστερα από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Στον τεχνολογικό κλάδο, ξεχώρισαν οι μετοχές των IBM και Compaq Computer, οι οποίες ακολούθησαν πτωτική πορεία. Απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της Qwest Communications.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v