Wall: Ανοδικά κινούνται οι δείκτες

Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι αμερικανικοί δείκτες άρχισαν να αντιστρέφουν την αρνητική πορεία, οδηγούμενοι σε μικρά αλλά ουσιαστικά κέρδη.

Ανοδικές τάσεις άρχισαν να εμφανίζουν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street μειώνοντας τις απώλειες που κατέγραφαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις κινήσεις στη Μέση Ανατολή.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με την πρόσφατη κατακόρυφη άνοδο των δεικτών, ωστόσο οι επενδυτές εμφανίζονται πλέον πεπεισμένοι ότι η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ξεκινήσει.

Την πεποίθηση αυτή έρχεται να ενισχύσει και η ανακοίνωση των στοιχείων σχετικά με τα αποθέματα χονδρικής, τα οποία συρρικνώθηκαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα στη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Οι τεχνολογικές μετοχές είναι αυτές κυρίως που εντείνουν την πτωτική τάση, με την Intel να σημειώνει σημαντικές απώλειες, ακολουθούμενη από την Compaq Computer Corp. Στον αντίποδα, ουσιαστικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v