Με απώλειες, λόγω φόρτισης, άνοιξε η Wall

”Φόρτιση” φέρνουν στη Wall αφενός η συμπλήρωση 6μήνου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αφετέρου οι δηλώσεις Πάουελ περί πιθανής χρήσης πυρηνικών εναντίον του Ιρακ με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες να ανοίξουν αρνητικά.

Χαμηλότερα ξεκίνησε η Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, τερματίζοντας ράλι αρκετών ανοδικών συνεδριάσεων, που εκτόξευσαν τους δείκτες πολύ κοντά στα προ της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου επίπεδα.

Αναλυτές χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση της Wall ”φορτισμένη”, καθώς, ενώ συμπληρώνονται 6 μήνες από τα τρομοκρατικά χτυπήματα, κάνουν την εμφάνισή τους δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κ. Πάουελ, περί πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων από τις ΗΠΑ.



Οι αναμενόμενες από την προηγούμενη εβδομάδα ρευστοποιήσεις οδηγούν τους βασικούς δείκτες, Dow Jones και Nasdaq σε απώλειες. Στις 17.00 ώρα Ελλάδος εξάλου, ανακοινώνονται τα αποθέματα των ειδών χονδρικής που αναμένεται να επηρεάσουν τη συνεδρίαση.

Ο βιομηχανικός δείκτης άνοιξε στο επίπεδο των 10.540 μονάδων και στο -0,30%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,83% και διαμορφώνεται στις 1.913 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v